Russische roebel in Amerikaanse dollar

Voor vertaling Russische roebel in Amerikaanse dollar voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Russische roebel in Amerikaanse dollar kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Russische roebel tot Amerikaanse dollar gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 RUB = USD

Updates van informatie: 06.22.24 10:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

RUB Russische roebel

Land van toepassing:
Rusland

Munteenheid

RUB

De code

643

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
1, 2, 5, 10 roebel.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 roebel.

Geschiedenis referentie:
De Russische roebel is de munteenheid van de Russische Federatie. Op het huidige grondgebied van Rusland wordt de roebel al sinds de dertiende eeuw als betaalmiddel gebruikt. Er was een mening dat de... uitdrukking "roebel" afkomstig was van een ander werkwoord "knippen". Tegenwoordig is echter bewezen dat de roebel om de een of andere reden zijn naam dankt aan de oude technologie van muntproductie. Aanvankelijk had de roebel de vorm van een munt met een bepaalde hoeveelheid edelmetaal. Maar in 1769 verscheen het eerste papiergeld. Op moderne Russische bankbiljetten zijn architecturale monumenten van verschillende steden van het land afgebeeld: op de voorkant van het bankbiljet met een nominale waarde van 5000 - een monument voor Muravyov-Amursky in Khabarovsk, op de achterkant - een brug over de Amoer

USD Amerikaanse dollar

Land van toepassing:
VS, Amerikaans Samoa, Brits Indische Oceaanterritorium, Britse Maagdeneilanden, Maagdeneilanden (VS), Oost-Timor, Haïti, Guam, Marshalleilanden, Micronesië, Palau, Panama, Puerto Rico, Noordelijke Marianen, Turks- en Caicoseilanden, Ecuador

Munteenheid

USD

De code

840

Symbool

$

Muntdenominaties in omloop:
$ 1, 50, 25, 10, 5 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Geschiedenis referentie:
De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid van het land en een van s werelds reservevalutas. De naam "dollar" is ondergeschikt aan de naam van de Europese zilveren munt. Het uiterlijk valt op... de periode en 1775 tot 1783 (tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog). Aanvankelijk waren dollars alleen in de vorm van munten

1 RUB tot 1 USD diagram

FAQ

Hoe converteer je Russische roebel naar Amerikaanse dollar met een rekenmachine?

De online rekenmachine Russische roebel naar Amerikaanse dollar is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Russische roebel naar Amerikaanse dollar

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Russische roebel tot Amerikaanse dollar voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Russische roebel naar Amerikaanse dollar vandaag, 06.22.24, is  0.0102 RUB per USD.

Dynamiek van de wisselkoers Russische roebel naar Amerikaanse dollar per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Russische roebel naar Amerikaanse dollar veranderd met 97.451%, van naar 97.451 RUB naar USD.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Russische roebel naar de Amerikaanse dollar met -0.3%, veranderd , van 97.765 naar 97.451 RUB naar USD.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Russische roebel naar Amerikaanse dollar veranderd met 60%, veranderd , van 60.915 naar 97.451 RUB naar USD.