Zwitserse frank in Amerikaanse dollar

Voor vertaling Zwitserse frank in Amerikaanse dollar voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Zwitserse frank in Amerikaanse dollar kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Zwitserse frank tot Amerikaanse dollar gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 CHF = USD

Updates van informatie: 11.30.23 08:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

CHF Zwitserse frank

Land van toepassing:
Liechtenstein, Zwitserland

Munteenheid

CHF

De code

756

Symbool

-

Muntdenominaties in omloop:
5, 2 en 1 frank, evenals 50, 20, 10 en 5 rappen.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
1000, 200, 100, 50, 20 en 10 frank.

Geschiedenis referentie:
De Zwitserse frank is de officiële munteenheid van Zwitserland. De geschiedenis van de moderne Zwitserse frank gaat terug tot 7 mei 1850. Tot die dag had het land geen enkel monetair systeem: 25 kant...ons en halve kantons, 16 steden en abdijen gaven hun eigen geld uit. Er waren ongeveer 860 soorten munten van verschillende waarden en coupures in omloop. Bovendien was het grootste deel van de geldcirculatie goed voor buitenlands geld in het algemeen. De situatie werd veranderd door de grondwet van 1848, in overeenstemming met de invoering van één nationale munteenheid. Dankzij de flexibele wisselkoers, de sterke ontwikkeling van de Zwitserse economie en de politieke stabiliteit van het land, is de Zwitserse frank een van de meest stabiele valuta ter wereld en is er veel vraag naar als reservevaluta. Traditioneel verwijst het naar de valutas van belastingparadijzen of offshore-zones, met nul-inflatie en wettelijk vaste goud- en deviezenreserves van ten minste 40%. Deze voorwaarde, die in de jaren twintig van de vorige eeuw werd ingevoerd, werd echter op 1 mei 2000 afgeschaft als gevolg van wijzigingen in de Zwitserse grondwet. Het hoge vertrouwen van internationale investeerders is de reden voor de opwaartse trend in de wisselkoers van de frank ten opzichte van de meeste andere nationale valutas.

USD Amerikaanse dollar

Land van toepassing:
VS, Amerikaans Samoa, Brits Indische Oceaanterritorium, Britse Maagdeneilanden, Maagdeneilanden (VS), Oost-Timor, Haïti, Guam, Marshalleilanden, Micronesië, Palau, Panama, Puerto Rico, Noordelijke Marianen, Turks- en Caicoseilanden, Ecuador

Munteenheid

USD

De code

840

Symbool

$

Muntdenominaties in omloop:
$ 1, 50, 25, 10, 5 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Geschiedenis referentie:
De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid van het land en een van s werelds reservevalutas. De naam "dollar" is ondergeschikt aan de naam van de Europese zilveren munt. Het uiterlijk valt op... de periode en 1775 tot 1783 (tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog). Aanvankelijk waren dollars alleen in de vorm van munten

1 CHF tot 1 USD diagram

FAQ

Hoe converteer je Zwitserse frank naar Amerikaanse dollar met een rekenmachine?

De online rekenmachine Zwitserse frank naar Amerikaanse dollar is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Zwitserse frank naar Amerikaanse dollar

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Zwitserse frank tot Amerikaanse dollar voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Zwitserse frank naar Amerikaanse dollar vandaag, 11.30.23, is  1.1127 CHF per USD.

Dynamiek van de wisselkoers Zwitserse frank naar Amerikaanse dollar per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Zwitserse frank naar Amerikaanse dollar veranderd met 0.8987%, van naar 0.89865 CHF naar USD.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Zwitserse frank naar de Amerikaanse dollar met 0.7%, veranderd , van 0.8927 naar 0.89865 CHF naar USD.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Zwitserse frank naar Amerikaanse dollar veranderd met -6.2%, veranderd , van 0.9586 naar 0.89865 CHF naar USD.