Chinese Yuan Renminbi in Euro

Voor vertaling Chinese Yuan Renminbi in Euro voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Chinese Yuan Renminbi in Euro kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Chinese Yuan Renminbi tot Euro gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 CNY = EUR

Updates van informatie: 09.25.23 04:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

CNY Chinese Yuan Renminbi

Land van toepassing:
Volksrepubliek China

Munteenheid

CNY

De code

156

Symbool

¥

Muntdenominaties in omloop:
1 yuan, 5, 2 en 1 jiao.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (zeldzaam) en 1 yuan, evenals 5, 2 en 1 jiao.

Geschiedenis referentie:
De Chinese Yuan is de officiële munteenheid van de Volksrepubliek China. Tot het begin van de 20e eeuw gebruikten ze in China voor grootschalige nederzettingen zilverstaven - lyans. Kleine aankopen w...erden gedaan met bronzen ronde munten met een vierkant gat in het midden - qian, die Europeanen "keshi" noemen. Zilveren yuan begon te worden gemaakt in 1835. Het gebruik van zilveren munten en zilveren liang werd in 1935 in China verboden. In plaats daarvan begon een hausse in papiergeld te groeien - fantastisch. Een zekere versoepeling van het monetaire beleid vond pas in 2005 plaats, toen de Chinese autoriteiten een herwaardering van de yuan doorvoeren, waardoor de waarde ervan met 2% steeg. In 2008 apprecieerde de yuan met meer dan 20% tot 6,82 yuan per Amerikaanse dollar. Desalniettemin geniet de VRC zelfs vandaag de dag nog steeds van bepaalde voordelen op het gebied van buitenlandse handel, die gebaseerd zijn op de ondergewaardeerde wisselkoers van de nationale valuta.

EUR Euro

Land van toepassing:
Europese Unie, Oostenrijk, Alandeilanden, Andorra, België, Vaticaanstad, Guadeloupe, Guyana, Duitsland, Griekenland, Ierland, Spanje, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederland, Portugal, Réunion, San Marino , Saint Pierre en Miquelon, Finland, Frankrijk, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Munteenheid

EUR

De code

978

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
2 en 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
500, 200, 100, 50, 20, 10 en 5 euro.

Geschiedenis referentie:
De euro is een wereldvaluta die vergelijkbaar is met de Amerikaanse dollar. Het is ook een reservevaluta (samen met de dollar, het Britse pond, de Japanse yen, de Chinese yuan en de Zwitserse frank).... Het eurosymbool, €, is het symbool voor de Griekse letter epsilon. Volgens de normen is het bord in geel gedrukt op een blauwe achtergrond. Het teken symboliseert Europa, en twee evenwijdige lijnen duiden op betrouwbaarheid en stabiliteit. Soms wordt een teken met één slag geschreven in plaats van met twee. Euro is de officiële munteenheid van 19 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, België, Nederland, Finland, Griekenland, Slovenië, Slowakije, Litouwen, Letland, Estland, Ierland, Luxemburg, Cyprus, Malta).

1 CNY tot 1 EUR diagram

FAQ

Hoe converteer je Chinese Yuan Renminbi naar Euro met een rekenmachine?

De online rekenmachine Chinese Yuan Renminbi naar Euro is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Chinese Yuan Renminbi naar Euro

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Chinese Yuan Renminbi tot Euro voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Chinese Yuan Renminbi naar Euro vandaag, 09.25.23, is  0.1287 CNY per EUR.

Dynamiek van de wisselkoers Chinese Yuan Renminbi naar Euro per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Chinese Yuan Renminbi naar Euro veranderd met 7.2975%, van naar 7.2975 CNY naar EUR.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Chinese Yuan Renminbi naar de Euro met 1.1%, veranderd , van 7.2147 naar 7.2975 CNY naar EUR.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Chinese Yuan Renminbi naar Euro veranderd met 10.1%, veranderd , van 6.6253 naar 7.2975 CNY naar EUR.