Chinese Yuan Renminbi in Russische roebel

Voor vertaling Chinese Yuan Renminbi in Russische roebel voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Chinese Yuan Renminbi in Russische roebel kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Chinese Yuan Renminbi tot Russische roebel gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 CNY = RUB

Updates van informatie: 09.25.23 04:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

CNY Chinese Yuan Renminbi

Land van toepassing:
Volksrepubliek China

Munteenheid

CNY

De code

156

Symbool

¥

Muntdenominaties in omloop:
1 yuan, 5, 2 en 1 jiao.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (zeldzaam) en 1 yuan, evenals 5, 2 en 1 jiao.

Geschiedenis referentie:
De Chinese Yuan is de officiële munteenheid van de Volksrepubliek China. Tot het begin van de 20e eeuw gebruikten ze in China voor grootschalige nederzettingen zilverstaven - lyans. Kleine aankopen w...erden gedaan met bronzen ronde munten met een vierkant gat in het midden - qian, die Europeanen "keshi" noemen. Zilveren yuan begon te worden gemaakt in 1835. Het gebruik van zilveren munten en zilveren liang werd in 1935 in China verboden. In plaats daarvan begon een hausse in papiergeld te groeien - fantastisch. Een zekere versoepeling van het monetaire beleid vond pas in 2005 plaats, toen de Chinese autoriteiten een herwaardering van de yuan doorvoeren, waardoor de waarde ervan met 2% steeg. In 2008 apprecieerde de yuan met meer dan 20% tot 6,82 yuan per Amerikaanse dollar. Desalniettemin geniet de VRC zelfs vandaag de dag nog steeds van bepaalde voordelen op het gebied van buitenlandse handel, die gebaseerd zijn op de ondergewaardeerde wisselkoers van de nationale valuta.

RUB Russische roebel

Land van toepassing:
Rusland

Munteenheid

RUB

De code

643

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
1, 2, 5, 10 roebel.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 roebel.

Geschiedenis referentie:
De Russische roebel is de munteenheid van de Russische Federatie. Op het huidige grondgebied van Rusland wordt de roebel al sinds de dertiende eeuw als betaalmiddel gebruikt. Er was een mening dat de... uitdrukking "roebel" afkomstig was van een ander werkwoord "knippen". Tegenwoordig is echter bewezen dat de roebel om de een of andere reden zijn naam dankt aan de oude technologie van muntproductie. Aanvankelijk had de roebel de vorm van een munt met een bepaalde hoeveelheid edelmetaal. Maar in 1769 verscheen het eerste papiergeld. Op moderne Russische bankbiljetten zijn architecturale monumenten van verschillende steden van het land afgebeeld: op de voorkant van het bankbiljet met een nominale waarde van 5000 - een monument voor Muravyov-Amursky in Khabarovsk, op de achterkant - een brug over de Amoer

1 CNY tot 1 RUB diagram

FAQ

Hoe converteer je Chinese Yuan Renminbi naar Russische roebel met een rekenmachine?

De online rekenmachine Chinese Yuan Renminbi naar Russische roebel is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Chinese Yuan Renminbi naar Russische roebel

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Chinese Yuan Renminbi tot Russische roebel voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Chinese Yuan Renminbi naar Russische roebel vandaag, 09.25.23, is  12.967 CNY per RUB.

Dynamiek van de wisselkoers Chinese Yuan Renminbi naar Russische roebel per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Chinese Yuan Renminbi naar Russische roebel veranderd met 7.2975%, van naar 7.2975 CNY naar RUB.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Chinese Yuan Renminbi naar de Russische roebel met 1.1%, veranderd , van 7.2147 naar 7.2975 CNY naar RUB.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Chinese Yuan Renminbi naar Russische roebel veranderd met 10.1%, veranderd , van 6.6253 naar 7.2975 CNY naar RUB.