Chinese Yuan Renminbi in Amerikaanse dollar

Voor vertaling Chinese Yuan Renminbi in Amerikaanse dollar voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Chinese Yuan Renminbi in Amerikaanse dollar kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Chinese Yuan Renminbi tot Amerikaanse dollar gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 CNY = USD

Updates van informatie: 09.25.23 06:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

CNY Chinese Yuan Renminbi

Land van toepassing:
Volksrepubliek China

Munteenheid

CNY

De code

156

Symbool

¥

Muntdenominaties in omloop:
1 yuan, 5, 2 en 1 jiao.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (zeldzaam) en 1 yuan, evenals 5, 2 en 1 jiao.

Geschiedenis referentie:
De Chinese Yuan is de officiële munteenheid van de Volksrepubliek China. Tot het begin van de 20e eeuw gebruikten ze in China voor grootschalige nederzettingen zilverstaven - lyans. Kleine aankopen w...erden gedaan met bronzen ronde munten met een vierkant gat in het midden - qian, die Europeanen "keshi" noemen. Zilveren yuan begon te worden gemaakt in 1835. Het gebruik van zilveren munten en zilveren liang werd in 1935 in China verboden. In plaats daarvan begon een hausse in papiergeld te groeien - fantastisch. Een zekere versoepeling van het monetaire beleid vond pas in 2005 plaats, toen de Chinese autoriteiten een herwaardering van de yuan doorvoeren, waardoor de waarde ervan met 2% steeg. In 2008 apprecieerde de yuan met meer dan 20% tot 6,82 yuan per Amerikaanse dollar. Desalniettemin geniet de VRC zelfs vandaag de dag nog steeds van bepaalde voordelen op het gebied van buitenlandse handel, die gebaseerd zijn op de ondergewaardeerde wisselkoers van de nationale valuta.

USD Amerikaanse dollar

Land van toepassing:
VS, Amerikaans Samoa, Brits Indische Oceaanterritorium, Britse Maagdeneilanden, Maagdeneilanden (VS), Oost-Timor, Haïti, Guam, Marshalleilanden, Micronesië, Palau, Panama, Puerto Rico, Noordelijke Marianen, Turks- en Caicoseilanden, Ecuador

Munteenheid

USD

De code

840

Symbool

$

Muntdenominaties in omloop:
$ 1, 50, 25, 10, 5 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Geschiedenis referentie:
De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid van het land en een van s werelds reservevalutas. De naam "dollar" is ondergeschikt aan de naam van de Europese zilveren munt. Het uiterlijk valt op... de periode en 1775 tot 1783 (tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog). Aanvankelijk waren dollars alleen in de vorm van munten

1 CNY tot 1 USD diagram

FAQ

Hoe converteer je Chinese Yuan Renminbi naar Amerikaanse dollar met een rekenmachine?

De online rekenmachine Chinese Yuan Renminbi naar Amerikaanse dollar is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Chinese Yuan Renminbi naar Amerikaanse dollar

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Chinese Yuan Renminbi tot Amerikaanse dollar voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Chinese Yuan Renminbi naar Amerikaanse dollar vandaag, 09.25.23, is  0.1370 CNY per USD.

Dynamiek van de wisselkoers Chinese Yuan Renminbi naar Amerikaanse dollar per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Chinese Yuan Renminbi naar Amerikaanse dollar veranderd met 7.2975%, van naar 7.2975 CNY naar USD.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Chinese Yuan Renminbi naar de Amerikaanse dollar met 1.1%, veranderd , van 7.2147 naar 7.2975 CNY naar USD.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Chinese Yuan Renminbi naar Amerikaanse dollar veranderd met 10.1%, veranderd , van 6.6253 naar 7.2975 CNY naar USD.