Euro in Zwitserse frank

Voor vertaling Euro in Zwitserse frank voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Euro in Zwitserse frank kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Euro tot Zwitserse frank gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 EUR = CHF

Updates van informatie: 09.25.23 05:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

EUR Euro

Land van toepassing:
Europese Unie, Oostenrijk, Alandeilanden, Andorra, België, Vaticaanstad, Guadeloupe, Guyana, Duitsland, Griekenland, Ierland, Spanje, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederland, Portugal, Réunion, San Marino , Saint Pierre en Miquelon, Finland, Frankrijk, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Munteenheid

EUR

De code

978

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
2 en 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
500, 200, 100, 50, 20, 10 en 5 euro.

Geschiedenis referentie:
De euro is een wereldvaluta die vergelijkbaar is met de Amerikaanse dollar. Het is ook een reservevaluta (samen met de dollar, het Britse pond, de Japanse yen, de Chinese yuan en de Zwitserse frank).... Het eurosymbool, €, is het symbool voor de Griekse letter epsilon. Volgens de normen is het bord in geel gedrukt op een blauwe achtergrond. Het teken symboliseert Europa, en twee evenwijdige lijnen duiden op betrouwbaarheid en stabiliteit. Soms wordt een teken met één slag geschreven in plaats van met twee. Euro is de officiële munteenheid van 19 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, België, Nederland, Finland, Griekenland, Slovenië, Slowakije, Litouwen, Letland, Estland, Ierland, Luxemburg, Cyprus, Malta).

CHF Zwitserse frank

Land van toepassing:
Liechtenstein, Zwitserland

Munteenheid

CHF

De code

756

Symbool

-

Muntdenominaties in omloop:
5, 2 en 1 frank, evenals 50, 20, 10 en 5 rappen.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
1000, 200, 100, 50, 20 en 10 frank.

Geschiedenis referentie:
De Zwitserse frank is de officiële munteenheid van Zwitserland. De geschiedenis van de moderne Zwitserse frank gaat terug tot 7 mei 1850. Tot die dag had het land geen enkel monetair systeem: 25 kan...tons en halve kantons, 16 steden en abdijen gaven hun eigen geld uit. Er waren ongeveer 860 soorten munten van verschillende waarden en coupures in omloop. Bovendien was het grootste deel van de geldcirculatie goed voor buitenlands geld in het algemeen. De situatie werd veranderd door de grondwet van 1848, in overeenstemming met de invoering van één nationale munteenheid. Dankzij de flexibele wisselkoers, de sterke ontwikkeling van de Zwitserse economie en de politieke stabiliteit van het land, is de Zwitserse frank een van de meest stabiele valuta ter wereld en is er veel vraag naar als reservevaluta. Traditioneel verwijst het naar de valutas van belastingparadijzen of offshore-zones, met nul-inflatie en wettelijk vaste goud- en deviezenreserves van ten minste 40%. Deze voorwaarde, die in de jaren twintig van de vorige eeuw werd ingevoerd, werd echter op 1 mei 2000 afgeschaft als gevolg van wijzigingen in de Zwitserse grondwet. Het hoge vertrouwen van internationale investeerders is de reden voor de opwaartse trend in de wisselkoers van de frank ten opzichte van de meeste andere nationale valutas.

1 EUR tot 1 CHF diagram

FAQ

Hoe converteer je Euro naar Zwitserse frank met een rekenmachine?

De online rekenmachine Euro naar Zwitserse frank is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Euro naar Zwitserse frank

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Euro tot Zwitserse frank voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Euro naar Zwitserse frank vandaag, 09.25.23, is  0.9641 EUR per CHF.

Dynamiek van de wisselkoers Euro naar Zwitserse frank per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Euro naar Zwitserse frank veranderd met 0.9392%, van naar 0.9392 EUR naar CHF.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Euro naar de Zwitserse frank met 2.8%, veranderd , van 0.9137 naar 0.9392 EUR naar CHF.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Euro naar Zwitserse frank veranderd met -1%, veranderd , van 0.9491 naar 0.9392 EUR naar CHF.