Euro in Chinese Yuan Renminbi

Voor vertaling Euro in Chinese Yuan Renminbi voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Euro in Chinese Yuan Renminbi kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Euro tot Chinese Yuan Renminbi gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 EUR = CNY

Updates van informatie: 04.14.24 06:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

EUR Euro

Land van toepassing:
Europese Unie, Oostenrijk, Alandeilanden, Andorra, België, Vaticaanstad, Guadeloupe, Guyana, Duitsland, Griekenland, Ierland, Spanje, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederland, Portugal, Réunion, San Marino , Saint Pierre en Miquelon, Finland, Frankrijk, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Munteenheid

EUR

De code

978

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
2 en 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
500, 200, 100, 50, 20, 10 en 5 euro.

Geschiedenis referentie:
De euro is een wereldvaluta die vergelijkbaar is met de Amerikaanse dollar. Het is ook een reservevaluta (samen met de dollar, het Britse pond, de Japanse yen, de Chinese yuan en de Zwitserse frank).... Het eurosymbool, €, is het symbool voor de Griekse letter epsilon. Volgens de normen is het bord in geel gedrukt op een blauwe achtergrond. Het teken symboliseert Europa, en twee evenwijdige lijnen duiden op betrouwbaarheid en stabiliteit. Soms wordt een teken met één slag geschreven in plaats van met twee. Euro is de officiële munteenheid van 19 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, België, Nederland, Finland, Griekenland, Slovenië, Slowakije, Litouwen, Letland, Estland, Ierland, Luxemburg, Cyprus, Malta).

CNY Chinese Yuan Renminbi

Land van toepassing:
Volksrepubliek China

Munteenheid

CNY

De code

156

Symbool

¥

Muntdenominaties in omloop:
1 yuan, 5, 2 en 1 jiao.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (zeldzaam) en 1 yuan, evenals 5, 2 en 1 jiao.

Geschiedenis referentie:
De Chinese Yuan is de officiële munteenheid van de Volksrepubliek China. Tot het begin van de 20e eeuw gebruikten ze in China voor grootschalige nederzettingen zilverstaven - lyans. Kleine aankopen ...werden gedaan met bronzen ronde munten met een vierkant gat in het midden - qian, die Europeanen "keshi" noemen. Zilveren yuan begon te worden gemaakt in 1835. Het gebruik van zilveren munten en zilveren liang werd in 1935 in China verboden. In plaats daarvan begon een hausse in papiergeld te groeien - fantastisch. Een zekere versoepeling van het monetaire beleid vond pas in 2005 plaats, toen de Chinese autoriteiten een herwaardering van de yuan doorvoeren, waardoor de waarde ervan met 2% steeg. In 2008 apprecieerde de yuan met meer dan 20% tot 6,82 yuan per Amerikaanse dollar. Desalniettemin geniet de VRC zelfs vandaag de dag nog steeds van bepaalde voordelen op het gebied van buitenlandse handel, die gebaseerd zijn op de ondergewaardeerde wisselkoers van de nationale valuta.

1 EUR tot 1 CNY diagram

FAQ

Hoe converteer je Euro naar Chinese Yuan Renminbi met een rekenmachine?

De online rekenmachine Euro naar Chinese Yuan Renminbi is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Euro naar Chinese Yuan Renminbi

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Euro tot Chinese Yuan Renminbi voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Euro naar Chinese Yuan Renminbi vandaag, 04.14.24, is  7.7085 EUR per CNY.

Dynamiek van de wisselkoers Euro naar Chinese Yuan Renminbi per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Euro naar Chinese Yuan Renminbi veranderd met 0.9489%, van naar 0.9489 EUR naar CNY.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Euro naar de Chinese Yuan Renminbi met 1.5%, veranderd , van 0.9348 naar 0.9489 EUR naar CNY.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Euro naar Chinese Yuan Renminbi veranderd met 1.8%, veranderd , van 0.9317 naar 0.9489 EUR naar CNY.