Euro in Russische roebel

Voor vertaling Euro in Russische roebel voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Euro in Russische roebel kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Euro tot Russische roebel gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 EUR = RUB

Updates van informatie: 04.14.24 08:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

EUR Euro

Land van toepassing:
Europese Unie, Oostenrijk, Alandeilanden, Andorra, België, Vaticaanstad, Guadeloupe, Guyana, Duitsland, Griekenland, Ierland, Spanje, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederland, Portugal, Réunion, San Marino , Saint Pierre en Miquelon, Finland, Frankrijk, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Munteenheid

EUR

De code

978

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
2 en 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
500, 200, 100, 50, 20, 10 en 5 euro.

Geschiedenis referentie:
De euro is een wereldvaluta die vergelijkbaar is met de Amerikaanse dollar. Het is ook een reservevaluta (samen met de dollar, het Britse pond, de Japanse yen, de Chinese yuan en de Zwitserse frank).... Het eurosymbool, €, is het symbool voor de Griekse letter epsilon. Volgens de normen is het bord in geel gedrukt op een blauwe achtergrond. Het teken symboliseert Europa, en twee evenwijdige lijnen duiden op betrouwbaarheid en stabiliteit. Soms wordt een teken met één slag geschreven in plaats van met twee. Euro is de officiële munteenheid van 19 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, België, Nederland, Finland, Griekenland, Slovenië, Slowakije, Litouwen, Letland, Estland, Ierland, Luxemburg, Cyprus, Malta).

RUB Russische roebel

Land van toepassing:
Rusland

Munteenheid

RUB

De code

643

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
1, 2, 5, 10 roebel.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 roebel.

Geschiedenis referentie:
De Russische roebel is de munteenheid van de Russische Federatie. Op het huidige grondgebied van Rusland wordt de roebel al sinds de dertiende eeuw als betaalmiddel gebruikt. Er was een mening dat de... uitdrukking "roebel" afkomstig was van een ander werkwoord "knippen". Tegenwoordig is echter bewezen dat de roebel om de een of andere reden zijn naam dankt aan de oude technologie van muntproductie. Aanvankelijk had de roebel de vorm van een munt met een bepaalde hoeveelheid edelmetaal. Maar in 1769 verscheen het eerste papiergeld. Op moderne Russische bankbiljetten zijn architecturale monumenten van verschillende steden van het land afgebeeld: op de voorkant van het bankbiljet met een nominale waarde van 5000 - een monument voor Muravyov-Amursky in Khabarovsk, op de achterkant - een brug over de Amoer

1 EUR tot 1 RUB diagram

FAQ

Hoe converteer je Euro naar Russische roebel met een rekenmachine?

De online rekenmachine Euro naar Russische roebel is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Euro naar Russische roebel

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Euro tot Russische roebel voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Euro naar Russische roebel vandaag, 04.14.24, is  102.69 EUR per RUB.

Dynamiek van de wisselkoers Euro naar Russische roebel per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Euro naar Russische roebel veranderd met 0.9489%, van naar 0.9489 EUR naar RUB.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Euro naar de Russische roebel met 1.5%, veranderd , van 0.9348 naar 0.9489 EUR naar RUB.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Euro naar Russische roebel veranderd met 1.8%, veranderd , van 0.9317 naar 0.9489 EUR naar RUB.