Euro in Oekraïense Hryvnia

Voor vertaling Euro in Oekraïense Hryvnia voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Euro in Oekraïense Hryvnia kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Euro tot Oekraïense Hryvnia gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 EUR = UAH

Updates van informatie: 06.08.23 14:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

EUR Euro

Land van toepassing:
Europese Unie, Oostenrijk, Alandeilanden, Andorra, België, Vaticaanstad, Guadeloupe, Guyana, Duitsland, Griekenland, Ierland, Spanje, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederland, Portugal, Réunion, San Marino , Saint Pierre en Miquelon, Finland, Frankrijk, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Munteenheid

EUR

De code

978

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
2 en 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
500, 200, 100, 50, 20, 10 en 5 euro.

Geschiedenis referentie:
De euro is een wereldvaluta die vergelijkbaar is met de Amerikaanse dollar. Het is ook een reservevaluta (samen met de dollar, het Britse pond, de Japanse yen, de Chinese yuan en de Zwitserse frank).... Het eurosymbool, €, is het symbool voor de Griekse letter epsilon. Volgens de normen is het bord in geel gedrukt op een blauwe achtergrond. Het teken symboliseert Europa, en twee evenwijdige lijnen duiden op betrouwbaarheid en stabiliteit. Soms wordt een teken met één slag geschreven in plaats van met twee. Euro is de officiële munteenheid van 19 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, België, Nederland, Finland, Griekenland, Slovenië, Slowakije, Litouwen, Letland, Estland, Ierland, Luxemburg, Cyprus, Malta).

UAH Oekraïense Hryvnia

Land van toepassing:
Oekraïne

Munteenheid

UAH

De code

980

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
1, 2, 5 en 10 hryvnia

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
500, 200, 100, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 hryvnia.

Geschiedenis referentie:
...

1 EUR tot 1 UAH diagram

FAQ

Hoe converteer je Euro naar Oekraïense Hryvnia met een rekenmachine?

De online rekenmachine Euro naar Oekraïense Hryvnia is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Euro naar Oekraïense Hryvnia

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Euro tot Oekraïense Hryvnia voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Euro naar Oekraïense Hryvnia vandaag, 06.08.23, is  35.602 EUR per UAH.

Dynamiek van de wisselkoers Euro naar Oekraïense Hryvnia per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Euro naar Oekraïense Hryvnia veranderd met 1.0269%, van naar 1.0269 EUR naar UAH.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Euro naar de Oekraïense Hryvnia met 2.4%, veranderd , van 1.0029 naar 1.0269 EUR naar UAH.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Euro naar Oekraïense Hryvnia veranderd met 24.1%, veranderd , van 0.8278 naar 1.0269 EUR naar UAH.