Pond Sterling in Amerikaanse dollar

Voor vertaling Pond Sterling in Amerikaanse dollar voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Pond Sterling in Amerikaanse dollar kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Pond Sterling tot Amerikaanse dollar gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 GBP = USD

Updates van informatie: 04.14.24 05:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

GBP Pond Sterling

Land van toepassing:
Verenigd Koninkrijk, Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden

Munteenheid

GBP

De code

826

Symbool

£

Muntdenominaties in omloop:
1 pond sterling, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
50, 20, 10, 5, 2, 1 pond sterling.

Geschiedenis referentie:
Het Britse pond sterling is de officiële munteenheid van Groot-Brittannië. Bankcode - GBP. Sterling werd in de 12e eeuw Engelse zilveren munten genoemd. 240 sterling woog iets meer dan 373 gram - dat... was een pond. In het Latijn betekent pondus gewicht, zwaarte. Dat wil zeggen, aanvankelijk betekende het pond sterling eigenlijk een pond puur zilver. Er is een zichtbare connectie met het Oud-Engelse lexeme steorling - "asterisk". Het waren de sterren die de zilveren munten uitbeeldden die in Normandië werden geproduceerd. Easterling Silver (letterlijk: zilver uit de oostelijke landen) - slijtvaste munten gemaakt van een duurzame zilverlegering, gemaakt in het noorden van het moderne Duitsland - die gebieden werden vroeger Easterling genoemd.

USD Amerikaanse dollar

Land van toepassing:
VS, Amerikaans Samoa, Brits Indische Oceaanterritorium, Britse Maagdeneilanden, Maagdeneilanden (VS), Oost-Timor, Haïti, Guam, Marshalleilanden, Micronesië, Palau, Panama, Puerto Rico, Noordelijke Marianen, Turks- en Caicoseilanden, Ecuador

Munteenheid

USD

De code

840

Symbool

$

Muntdenominaties in omloop:
$ 1, 50, 25, 10, 5 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Geschiedenis referentie:
De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid van het land en een van s werelds reservevalutas. De naam "dollar" is ondergeschikt aan de naam van de Europese zilveren munt. Het uiterlijk valt op... de periode en 1775 tot 1783 (tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog). Aanvankelijk waren dollars alleen in de vorm van munten

1 GBP tot 1 USD diagram

FAQ

Hoe converteer je Pond Sterling naar Amerikaanse dollar met een rekenmachine?

De online rekenmachine Pond Sterling naar Amerikaanse dollar is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Pond Sterling naar Amerikaanse dollar

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Pond Sterling tot Amerikaanse dollar voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Pond Sterling naar Amerikaanse dollar vandaag, 04.14.24, is  1.2143 GBP per USD.

Dynamiek van de wisselkoers Pond Sterling naar Amerikaanse dollar per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Pond Sterling naar Amerikaanse dollar veranderd met 0.8235%, van naar 0.82351 GBP naar USD.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Pond Sterling naar de Amerikaanse dollar met 2.7%, veranderd , van 0.8016 naar 0.82351 GBP naar USD.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Pond Sterling naar Amerikaanse dollar veranderd met 3.9%, veranderd , van 0.7925 naar 0.82351 GBP naar USD.