Kazachstaanse Tenge in Euro

Voor vertaling Kazachstaanse Tenge in Euro voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Kazachstaanse Tenge in Euro kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Kazachstaanse Tenge tot Euro gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 KZT = EUR

Updates van informatie: 02.21.24 09:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

KZT Kazachstaanse Tenge

Land van toepassing:
Kazachstan

Munteenheid

KZT

De code

398

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
50, 20, 10 en 5 tiyn.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
10 duizend, 5 duizend, 2 duizend, 1 duizend, 500 en 200 tenge.

Geschiedenis referentie:
Kazachstani (Kazachse) tenge is de nationale munteenheid van Kazachstan. De geschiedenis van de Kazachstaanse tenge begint op 15 november 1993, toen de munt in omloop werd gebracht. Daarvoor gebruikt...en bewoners verschillende valutamiddelen. De laatste gebruikte valuta is de Sovjet-roebel, die in het land was toen Kazachstan deel uitmaakte van de USSR. Volgens archeologen is het eerste geld dat op het grondgebied van Kazachstan verscheen van Chinese oorsprong. En dit is niet verwonderlijk, aangezien het land lag aan de Grote Zijderoute die Europa en Azië verbond. Sinds de 6e eeuw zijn er munten van Turkse heersers in omloop gekomen. En vanaf de 8e eeuw werden de steppenomaden van de regio binnengevallen door de Arabieren en begonnen nederzettingen in zilveren dirhems te worden uitgevoerd. De eerste pepermuntjes verschenen in oude steden als Baraba, Ispidzhab, Taraz. De grondstof voor het slaan waren de plaatselijke zilvermijnen in de bovenloop van de rivieren Talas en Akhangaran.

EUR Euro

Land van toepassing:
Europese Unie, Oostenrijk, Alandeilanden, Andorra, België, Vaticaanstad, Guadeloupe, Guyana, Duitsland, Griekenland, Ierland, Spanje, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederland, Portugal, Réunion, San Marino , Saint Pierre en Miquelon, Finland, Frankrijk, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Munteenheid

EUR

De code

978

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
2 en 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
500, 200, 100, 50, 20, 10 en 5 euro.

Geschiedenis referentie:
De euro is een wereldvaluta die vergelijkbaar is met de Amerikaanse dollar. Het is ook een reservevaluta (samen met de dollar, het Britse pond, de Japanse yen, de Chinese yuan en de Zwitserse frank).... Het eurosymbool, €, is het symbool voor de Griekse letter epsilon. Volgens de normen is het bord in geel gedrukt op een blauwe achtergrond. Het teken symboliseert Europa, en twee evenwijdige lijnen duiden op betrouwbaarheid en stabiliteit. Soms wordt een teken met één slag geschreven in plaats van met twee. Euro is de officiële munteenheid van 19 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, België, Nederland, Finland, Griekenland, Slovenië, Slowakije, Litouwen, Letland, Estland, Ierland, Luxemburg, Cyprus, Malta).

1 KZT tot 1 EUR diagram

FAQ

Hoe converteer je Kazachstaanse Tenge naar Euro met een rekenmachine?

De online rekenmachine Kazachstaanse Tenge naar Euro is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Kazachstaanse Tenge naar Euro

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Kazachstaanse Tenge tot Euro voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Kazachstaanse Tenge naar Euro vandaag, 02.21.24, is  0.0019 KZT per EUR.

Dynamiek van de wisselkoers Kazachstaanse Tenge naar Euro per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Kazachstaanse Tenge naar Euro veranderd met 476.96%, van naar 476.96 KZT naar EUR.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Kazachstaanse Tenge naar de Euro met 3.2%, veranderd , van 461.9646 naar 476.96 KZT naar EUR.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Kazachstaanse Tenge naar Euro veranderd met 16.1%, veranderd , van 410.9393 naar 476.96 KZT naar EUR.