Kazachstaanse Tenge in Amerikaanse dollar

Voor vertaling Kazachstaanse Tenge in Amerikaanse dollar voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Kazachstaanse Tenge in Amerikaanse dollar kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Kazachstaanse Tenge tot Amerikaanse dollar gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 KZT = USD

Updates van informatie: 09.25.23 05:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

KZT Kazachstaanse Tenge

Land van toepassing:
Kazachstan

Munteenheid

KZT

De code

398

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
50, 20, 10 en 5 tiyn.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
10 duizend, 5 duizend, 2 duizend, 1 duizend, 500 en 200 tenge.

Geschiedenis referentie:
Kazachstani (Kazachse) tenge is de nationale munteenheid van Kazachstan. De geschiedenis van de Kazachstaanse tenge begint op 15 november 1993, toen de munt in omloop werd gebracht. Daarvoor gebruikt...en bewoners verschillende valutamiddelen. De laatste gebruikte valuta is de Sovjet-roebel, die in het land was toen Kazachstan deel uitmaakte van de USSR. Volgens archeologen is het eerste geld dat op het grondgebied van Kazachstan verscheen van Chinese oorsprong. En dit is niet verwonderlijk, aangezien het land lag aan de Grote Zijderoute die Europa en Azië verbond. Sinds de 6e eeuw zijn er munten van Turkse heersers in omloop gekomen. En vanaf de 8e eeuw werden de steppenomaden van de regio binnengevallen door de Arabieren en begonnen nederzettingen in zilveren dirhems te worden uitgevoerd. De eerste pepermuntjes verschenen in oude steden als Baraba, Ispidzhab, Taraz. De grondstof voor het slaan waren de plaatselijke zilvermijnen in de bovenloop van de rivieren Talas en Akhangaran.

USD Amerikaanse dollar

Land van toepassing:
VS, Amerikaans Samoa, Brits Indische Oceaanterritorium, Britse Maagdeneilanden, Maagdeneilanden (VS), Oost-Timor, Haïti, Guam, Marshalleilanden, Micronesië, Palau, Panama, Puerto Rico, Noordelijke Marianen, Turks- en Caicoseilanden, Ecuador

Munteenheid

USD

De code

840

Symbool

$

Muntdenominaties in omloop:
$ 1, 50, 25, 10, 5 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Geschiedenis referentie:
De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid van het land en een van s werelds reservevalutas. De naam "dollar" is ondergeschikt aan de naam van de Europese zilveren munt. Het uiterlijk valt op... de periode en 1775 tot 1783 (tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog). Aanvankelijk waren dollars alleen in de vorm van munten

1 KZT tot 1 USD diagram

FAQ

Hoe converteer je Kazachstaanse Tenge naar Amerikaanse dollar met een rekenmachine?

De online rekenmachine Kazachstaanse Tenge naar Amerikaanse dollar is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Kazachstaanse Tenge naar Amerikaanse dollar

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Kazachstaanse Tenge tot Amerikaanse dollar voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Kazachstaanse Tenge naar Amerikaanse dollar vandaag, 09.25.23, is  0.0021 KZT per USD.

Dynamiek van de wisselkoers Kazachstaanse Tenge naar Amerikaanse dollar per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Kazachstaanse Tenge naar Amerikaanse dollar veranderd met 473.48%, van naar 473.48 KZT naar USD.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Kazachstaanse Tenge naar de Amerikaanse dollar met 6.6%, veranderd , van 444.1138 naar 473.48 KZT naar USD.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Kazachstaanse Tenge naar Amerikaanse dollar veranderd met 6.8%, veranderd , van 443.2568 naar 473.48 KZT naar USD.