Russische roebel in Pond Sterling

Voor vertaling Russische roebel in Pond Sterling voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Russische roebel in Pond Sterling kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Russische roebel tot Pond Sterling gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 RUB = GBP

Updates van informatie: 09.25.23 04:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

RUB Russische roebel

Land van toepassing:
Rusland

Munteenheid

RUB

De code

643

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
1, 2, 5, 10 roebel.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 roebel.

Geschiedenis referentie:
De Russische roebel is de munteenheid van de Russische Federatie. Op het huidige grondgebied van Rusland wordt de roebel al sinds de dertiende eeuw als betaalmiddel gebruikt. Er was een mening dat de... uitdrukking "roebel" afkomstig was van een ander werkwoord "knippen". Tegenwoordig is echter bewezen dat de roebel om de een of andere reden zijn naam dankt aan de oude technologie van muntproductie. Aanvankelijk had de roebel de vorm van een munt met een bepaalde hoeveelheid edelmetaal. Maar in 1769 verscheen het eerste papiergeld. Op moderne Russische bankbiljetten zijn architecturale monumenten van verschillende steden van het land afgebeeld: op de voorkant van het bankbiljet met een nominale waarde van 5000 - een monument voor Muravyov-Amursky in Khabarovsk, op de achterkant - een brug over de Amoer

GBP Pond Sterling

Land van toepassing:
Verenigd Koninkrijk, Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden

Munteenheid

GBP

De code

826

Symbool

£

Muntdenominaties in omloop:
1 pond sterling, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
50, 20, 10, 5, 2, 1 pond sterling.

Geschiedenis referentie:
Het Britse pond sterling is de officiële munteenheid van Groot-Brittannië. Bankcode - GBP. Sterling werd in de 12e eeuw Engelse zilveren munten genoemd. 240 sterling woog iets meer dan 373 gram - d...at was een pond. In het Latijn betekent pondus gewicht, zwaarte. Dat wil zeggen, aanvankelijk betekende het pond sterling eigenlijk een pond puur zilver. Er is een zichtbare connectie met het Oud-Engelse lexeme steorling - "asterisk". Het waren de sterren die de zilveren munten uitbeeldden die in Normandië werden geproduceerd. Easterling Silver (letterlijk: zilver uit de oostelijke landen) - slijtvaste munten gemaakt van een duurzame zilverlegering, gemaakt in het noorden van het moderne Duitsland - die gebieden werden vroeger Easterling genoemd.

1 RUB tot 1 GBP diagram

FAQ

Hoe converteer je Russische roebel naar Pond Sterling met een rekenmachine?

De online rekenmachine Russische roebel naar Pond Sterling is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Russische roebel naar Pond Sterling

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Russische roebel tot Pond Sterling voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Russische roebel naar Pond Sterling vandaag, 09.25.23, is  0.0086 RUB per GBP.

Dynamiek van de wisselkoers Russische roebel naar Pond Sterling per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Russische roebel naar Pond Sterling veranderd met 94.63%, van 00:00:00+01:00 naar 94.63 RUB naar GBP.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Russische roebel naar de Pond Sterling met -2.4%, veranderd , van 96.99 naar 94.63 RUB naar GBP.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Russische roebel naar Pond Sterling veranderd met 30.1%, veranderd , van 72.715 naar 94.63 RUB naar GBP.