Russische roebel in Kazachstaanse Tenge

Voor vertaling Russische roebel in Kazachstaanse Tenge voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Russische roebel in Kazachstaanse Tenge kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Russische roebel tot Kazachstaanse Tenge gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 RUB = KZT

Updates van informatie: 09.25.23 04:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

RUB Russische roebel

Land van toepassing:
Rusland

Munteenheid

RUB

De code

643

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
1, 2, 5, 10 roebel.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 roebel.

Geschiedenis referentie:
De Russische roebel is de munteenheid van de Russische Federatie. Op het huidige grondgebied van Rusland wordt de roebel al sinds de dertiende eeuw als betaalmiddel gebruikt. Er was een mening dat de... uitdrukking "roebel" afkomstig was van een ander werkwoord "knippen". Tegenwoordig is echter bewezen dat de roebel om de een of andere reden zijn naam dankt aan de oude technologie van muntproductie. Aanvankelijk had de roebel de vorm van een munt met een bepaalde hoeveelheid edelmetaal. Maar in 1769 verscheen het eerste papiergeld. Op moderne Russische bankbiljetten zijn architecturale monumenten van verschillende steden van het land afgebeeld: op de voorkant van het bankbiljet met een nominale waarde van 5000 - een monument voor Muravyov-Amursky in Khabarovsk, op de achterkant - een brug over de Amoer

KZT Kazachstaanse Tenge

Land van toepassing:
Kazachstan

Munteenheid

KZT

De code

398

Symbool

Muntdenominaties in omloop:
50, 20, 10 en 5 tiyn.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
10 duizend, 5 duizend, 2 duizend, 1 duizend, 500 en 200 tenge.

Geschiedenis referentie:
Kazachstani (Kazachse) tenge is de nationale munteenheid van Kazachstan. De geschiedenis van de Kazachstaanse tenge begint op 15 november 1993, toen de munt in omloop werd gebracht. Daarvoor gebruikt...en bewoners verschillende valutamiddelen. De laatste gebruikte valuta is de Sovjet-roebel, die in het land was toen Kazachstan deel uitmaakte van de USSR. Volgens archeologen is het eerste geld dat op het grondgebied van Kazachstan verscheen van Chinese oorsprong. En dit is niet verwonderlijk, aangezien het land lag aan de Grote Zijderoute die Europa en Azië verbond. Sinds de 6e eeuw zijn er munten van Turkse heersers in omloop gekomen. En vanaf de 8e eeuw werden de steppenomaden van de regio binnengevallen door de Arabieren en begonnen nederzettingen in zilveren dirhems te worden uitgevoerd. De eerste pepermuntjes verschenen in oude steden als Baraba, Ispidzhab, Taraz. De grondstof voor het slaan waren de plaatselijke zilvermijnen in de bovenloop van de rivieren Talas en Akhangaran.

1 RUB tot 1 KZT diagram

FAQ

Hoe converteer je Russische roebel naar Kazachstaanse Tenge met een rekenmachine?

De online rekenmachine Russische roebel naar Kazachstaanse Tenge is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Russische roebel naar Kazachstaanse Tenge

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Russische roebel tot Kazachstaanse Tenge voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Russische roebel naar Kazachstaanse Tenge vandaag, 09.25.23, is  5.0034 RUB per KZT.

Dynamiek van de wisselkoers Russische roebel naar Kazachstaanse Tenge per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Russische roebel naar Kazachstaanse Tenge veranderd met 94.63%, van 00:00:00+01:00 naar 94.63 RUB naar KZT.

In de afgelopen 30 dagen is de koers van de Russische roebel naar de Kazachstaanse Tenge met -2.4%, veranderd , van 96.99 naar 94.63 RUB naar KZT.

In de afgelopen 365 dagen is de koers van Russische roebel naar Kazachstaanse Tenge veranderd met 30.1%, veranderd , van 72.715 naar 94.63 RUB naar KZT.