Amerikaanse dollar in Pond Sterling

Voor vertaling Amerikaanse dollar in Pond Sterling voer aan de linkerkant het gewenste bedrag in omvormer. Wissel valuta s om voor omgekeerde overdracht. Amerikaanse dollar in Pond Sterling kan overschrijving met behulp van de Gidfinance-nl.com valuta-omzetter. Gegevens op onze website elke dag bijgewerkt - huidige koers Amerikaanse dollar tot Pond Sterling gedownload van officiële bronnen.

Hoeveelheid

Veranderen

Krijgen

1 USD = GBP

Updates van informatie: 06.08.23 13:00

Om de kosten van het omrekenen van vreemde valuta te berekenen, gebruiken we markt wisselkoersen 152 valuta's van de wereld.

USD Amerikaanse dollar

Land van toepassing:
VS, Amerikaans Samoa, Brits Indische Oceaanterritorium, Britse Maagdeneilanden, Maagdeneilanden (VS), Oost-Timor, Haïti, Guam, Marshalleilanden, Micronesië, Palau, Panama, Puerto Rico, Noordelijke Marianen, Turks- en Caicoseilanden, Ecuador

Munteenheid

USD

De code

840

Symbool

$

Muntdenominaties in omloop:
$ 1, 50, 25, 10, 5 en 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Geschiedenis referentie:
De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid van het land en een van s werelds reservevalutas. De naam "dollar" is ondergeschikt aan de naam van de Europese zilveren munt. Het uiterlijk valt op ...de periode en 1775 tot 1783 (tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog). Aanvankelijk waren dollars alleen in de vorm van munten

GBP Pond Sterling

Land van toepassing:
Verenigd Koninkrijk, Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden

Munteenheid

GBP

De code

826

Symbool

£

Muntdenominaties in omloop:
1 pond sterling, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 cent.

Denominaties van bankbiljetten in omloop:
50, 20, 10, 5, 2, 1 pond sterling.

Geschiedenis referentie:
Het Britse pond sterling is de officiële munteenheid van Groot-Brittannië. Bankcode - GBP. Sterling werd in de 12e eeuw Engelse zilveren munten genoemd. 240 sterling woog iets meer dan 373 gram - d...at was een pond. In het Latijn betekent pondus gewicht, zwaarte. Dat wil zeggen, aanvankelijk betekende het pond sterling eigenlijk een pond puur zilver. Er is een zichtbare connectie met het Oud-Engelse lexeme steorling - "asterisk". Het waren de sterren die de zilveren munten uitbeeldden die in Normandië werden geproduceerd. Easterling Silver (letterlijk: zilver uit de oostelijke landen) - slijtvaste munten gemaakt van een duurzame zilverlegering, gemaakt in het noorden van het moderne Duitsland - die gebieden werden vroeger Easterling genoemd.

1 USD tot 1 GBP diagram

FAQ

Hoe converteer je Amerikaanse dollar naar Pond Sterling met een rekenmachine?

De online rekenmachine Amerikaanse dollar naar Pond Sterling is eenvoudig te gebruiken. Het is voldoende om het vereiste aantal monetaire eenheden in te voeren om de gegevens automatisch te laten berekenen.

Online omzetter Amerikaanse dollar naar Pond Sterling

Online valuta-omzetter is een hulpmiddel waarmee u de verhouding van  Amerikaanse dollar tot Pond Sterling voor vandaag kunt berekenen. De wisselkoers van Amerikaanse dollar naar Pond Sterling vandaag, 06.08.23, is  0.9026 USD per GBP.

Dynamiek van de wisselkoers Amerikaanse dollar naar Pond Sterling per week, maand en jaar

In de afgelopen 7 dagen is de koers van Amerikaanse dollar naar Pond Sterling veranderd met 1%, van 0 naar 1 USD naar GBP.